Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019

Αποτελέσματα διαγωνισμού ζωγραφικής "Το καλοκαίρι μου"


Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που πήραν μέρος στο διαγωνισμό ζωγραφικής, όπως και στον Σύλλογο γονέων με αυτήν την όμορφη προσπάθεια να χαρίσει χρώμα στην καθημερινή ζωή των παιδιών, και ευελπιστούμε να συνεχιστεί αυτό ως θεσμός κάθε χρόνο και με περισσότερες συμμετοχές! Ήταν δύσκολο το έργο μας ως κριτες στο να διαλέξουμε μόνο 3 έργα γιατί όλες οι συμμετοχές είναι πάρα πολύ ωραίες, αλλά αυτοί είναι οι κανόνες  διαγωνισμού.

       Διαλέξαμε τα τρία έργα, με τυχαία σειρά προτεραιότητας. 


 Το έργο της Κωνσταντινίδου Ειρήνης  της Γ’ τάξης, που με το πλούσιο θέμα του , μας μεταδίδει την πολυπληθή ατμόσφαιρα στην παραλία, με πολλές δραστηριότητες ταυτόχρονα. Παιδιά  και ενήλικες που απολαμβάνουν το καλοκαίρι στην παραλια, με παιχνίδι στην άμμο και την θάλασσα. Πολύ καλή εκτέλεση του έργου με λεπτομέρειες και αναλογίες που παρατηρούμε στις ανθρώπινες  φιγούρες. Είναι ένα άριστο παράδειγμα Αφηγηματικής ζωγραφικής.




Επόμενο έργο είναι της Μπαλουκτσή  Μαριλένας της Ε’ τάξης. Πολύ καλό παράδειγμα  της Pop Art τέχνης. Με κατάλληλη οπτική γωνία,  φανταχτερά χρώματα, με κίνηση και καλά περιγράμματα.  Μας ταξιδεύει σε μια όμορφη παραλία με παιχνίδια στην άμμο και πλατσουρίσματα στο νερό, με τον ήλιο να μας χαμογελάει, αλλά και να μην  ξεχνάμε ότι μπορούμε να καούμε στο ζεστό καλοκαιρινό ήλιο, έτσι το αντηλιακό, η ομπρέλα και τα γυαλιά ηλίου πάντα μαζί. 



Και το τελευταίο  έργο είναι της Ζλατιντσή  Ευστρατίας ΣΤ’ τάξης. Βλέπουμε ένα μαγευτικό τοπίο με την γοργόνα να απολαμβάνει  την πιο όμορφη στιγμή της ημέρας ξαπλωμένη πάνω στα ήρεμα νερά της θάλασσας για να γεμίζει με ενέργεια το κουρασμένο πνεύμα της μετά την δύσκολη ημέρα . Ξεχωρίζει με την ισορροπία θερμών και ψυχρών χρωμάτων. Με τον υπερμεγέθη ήλιο να ζεσταίνει τον απογευματινό ουρανό που κατά κάποιο τρόπο ίσως να περιέχει και έναν συμβολισμό που θέλει να μας δείξει  πως η ελπίδα για το μέλλον είναι πάντα λαμπρή. Επίσης έχει έναν πολύ καλό χειρισμό των λαδοπαστέλ και μια ισορροπημένη σύνθεση.



Με εκτίμηση 
Κωνσταντίνος Βενιτικίδης και Σοφία Μιχαηλίδου




Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 10ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών ευχαριστεί πολύ όλα τα παιδιά που συμμετείχαν. Ευχαριστεί επίσης τον κ. Βενιτικίδη και την κα Μιχαηλίδου που επέλεξαν τις ζωγραφιές και μας βοήθησαν στο να διεξαχθεί ο διαγωνισμός σωστά!
Ευελπιστούμε και σε άλλες ανάλογες ενέργειες που θα δώσουν κίνητρο στα παιδιά να εκφραστούν μέσω της τέχνης.

Τα έργα των παιδιών θα τυπωθούν σε καμβάδες και θα διακοσμήσουν το σχολείο μας!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οργάνωση «Μαζί πιο Δυνατές» : Εκδήλωση-Συνέδριο με θέμα τη νεανική παραβατικότητα και τίτλο «Block στη Βία»

 Πρόσκληση Με την παρούσα θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την μεγάλη Εκδήλωση-Συνέδριο, που πραγματοποιεί η Οργάνωση «Μαζί πιο Δυνατές» με...