Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

Εορτή των Τριών Ιεραρχών: Προστάτες των γραμμάτων και των μαθητών

Οι Τρείς Ιεράρχες είναι: 
ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος, ο Βασίλειος ο Μέγας και ο Γρηγόριος ο Ναζιανζηνός ή Θεολόγος. Αναδείχθηκαν Πατέρες της Εκκλησίας και Άγιοι.

Η γιορτή είναι τόσο σχολική όσο και Χριστιανική.

Σχολική είναι, γιατί οι Τρεις Ιεράρχες, ήταν άνθρωποι μορφωμένοι, σοφοί δάσκαλοι, φημισμένοι ρήτορες και συγγραφείς. Πρόσφεραν πάρα πολλά στα γράμματα, διαθέτοντας ολόκληρη την περιουσία τους.

Χριστιανική είναι, γιατί και οι τρεις ήταν ευσεβείς Ιεράρχες, επιφανείς θεολόγοι, με κοινωνική προσφορά και φιλανθρωπικό έργο, που διέθεσαν τη ζωή τους στην πίστη τους για το Χριστό.

Φέτος, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, «Η εορτή των Τριών Ιεραρχών (Τετάρτη 30 Ιανουαρίου) αποτελεί ημέρα αργίας για τις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 32 του Σχεδίου Νόμου για το Παν. Δυτικής Αττικής.

Οι μαθητές του 10ου Δημοτικού σχολείου Σερρών εκκλησιάστηκαν εχθές, 29 Ιανουαρίου 2019 στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου. Σύμφωνα με την παράδοση ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων φρόντισε να υπάρχουν άρτος, κρασί και λάδι για την λειτουργία. Έπειτα μοιράστηκε στο σχολείο ένα μικρό κέρασμα για όλους τους μαθητές. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οργάνωση «Μαζί πιο Δυνατές» : Εκδήλωση-Συνέδριο με θέμα τη νεανική παραβατικότητα και τίτλο «Block στη Βία»

 Πρόσκληση Με την παρούσα θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την μεγάλη Εκδήλωση-Συνέδριο, που πραγματοποιεί η Οργάνωση «Μαζί πιο Δυνατές» με...